Szemölcsök kezelése és eltávolítása

szemolcsok-kezelese-es-eltavolitasa

A szemölcs megjelenése, valójában a bőr vírusos eredetű fertőző betegsége. A szemölcsök (verruca) eltávolítása, mind esztétikai, mind pedig a fertőzés továbbadásának megelőzése szempontjából fontos. Előfordulhat a test több részén, tenyéren, talpon, az arcon, de a nemi szervek környékén is. A szemölcsök általában vírusos eredetűek, a HPV vírus okozza megjelenésüket. 
A szemölcs kialakulásának elkerülése (BLOG).

A szemölcsök kezelése

A szemölcs kezelése leginkább az eltávolításukat jelenti, hiszen előfordulhat kényelmetlen helyen, ahol fájdalmat, vagy folyamatos irritációt okoz. A talpon megjelenő szemölcs azonnali ellátásra szorul, akár a mozgásában is akadályozhatja, a fájdalmak miatt. Fontos, hogy a házi módszerek, valamint a vény nélkül kapható szerek használata előtt konzultáljon bőrgyógyász szakorvosainkkal, ugyanis léteznek olyan szemölcsök, amelyeket csak orvos távolíthat el.

A szemölcsök eltávolítása

Minden esetben alapos vizsgálat előzi meg az eltávolítást. A kerek, vagy félgömb alakú, különböző színű szemölcsöket megvizsgálja a bőrgyógyász, majd elmondja, hogy milyen módszert javasol. Ez történhet folyékony nitrogénnel végzett fagyasztással, Volkman kanállal történő kikanalazással, illetve a szemölcs tápláló ereinek elzárását előidéző lézeres kezeléssel. Minden esetben igyekszünk a lehető legkevesebb fájdalmat okozni a szemölcs eltávolítása során. Hagyományos módszernek számít a speciális Volkman kanállal történő eltávolítás - ezt uszodaszemölcsöknél alkalmazzuk, de történhet fagyasztással, és lézerrel is melyet a közönséges tenyéri talpi szemölcsöknél részesítünk előnyben.
A beavatkozás utáni teendők (BLOG).

Kérjen időpontot konzultációra a 0630 545 4159-es telefonszámon vagy online!

Árak

az alkalmazott eljárástól és az alkalmazott érzéstelenítés módjától függően    
Volkmann kanállal történő eltávolítás 5 - 20 000 Ft    
Kauterrel történő eltávolítás  5 - 35 000 Ft    
Cyroterápia - fagyasztás folyékony nitrogénnel 5 - 35 000 Ft

 

« Vissza az előző oldalra
×
Kattintson a képen a kezelni kívánt területre! Kezelések férfiaknak Kezeléseink teljes listája
girl
Figyelem, az oldalon cookie-kat (sütiket) használunk. Bővebb információt az adatvédelmi nyilatkozatban találsz. Rendben