Nőgyógyászat

A nőgyógyászat a női nemi szervek problémáinak felismerésével és kezelésével foglalkozik. Évente javasolt nőgyógyászati szűrővizsgálaton részt venni, panaszok esetén pedig feltétlenül szakorvoshoz fordulni, mert az elhanyagolt gyulladásos, fertőző megbetegedések meddőséget okozhatnak, sőt a születendő magzatot is megbetegíthetik. 

Hívjon minket +36305454159 / kérjen visszahívást / foglaljon időpontot online

Bővebben

Az alábbi szolgáltatásokkal állunk a hölgyek, asszonyok rendelkezésére:

 • méhnyakrák, méhnyakrákszűrés (cytologia)
 • vírus (pl. HPV), baktérium, gomba (pl. Candida), parazita (pl. Chlamydia) okozta hüvelyi fertőzések kezelése,
 • mintavétel és mikrobiológiai vizsgálatok,
 • ultahang vizsgálat, amely képet ad a méh állapotáról: ciszta, (cysta) , mióma (myoma) jelenlétét kimutatja,
 • emlővizsgálat,
 • fogamzásgátlással kapcsolatos tanácsadás, spirál felhelyezés-levétel
 • klimax vizsgálata, kezelése,
 • nőgyógyászati akut panaszok kivizsgálása,
 • menstruációs problémák kezelése,
 • családtervezés, meddőségi és termékenységi vizsgálatok
  - Peteérés vizsgálat, tüszőmérés
  - Várandósgondozás

Hívjon minket +36305454159 / kérjen visszahívást / foglaljon időpontot online


Mióma

A mióma a méh jóindulatú daganata, sejtburjánzása, ami akár egy szimpla nőgyógyászati magánrendelésen történő vizsgálat során észrevehető. A fogamzáskorú (fertilis) nők kb. 30-át érinti, előfordulása az első menstruáció előtt és a változó korban nem jellemző. Bár a mióma az esetek többségében tünetmentes, később már panaszokat, vagy akár meddőséget is okozhat, továbbá akár dinnye nagyságúra is megnőhet. A mióma lehet a méh falában, a méh felszínén vagy a méhnyálkahártya alatt. A miómák elhelyezkedésének, méretének és számának a megállapítására kiemelten fontos az ultrahang vizsgálat, illetve ultrahang kontroll, és az éves rutin nőgyógyászati szűrés, amelyek egy nőgyógyászati magánrendelés alkalmával, bármikor ellenőrizhetőek.

A mióma okozta panaszok közé sorolhatóak az alhas tájéki görcsök, bő és fájdalmas menstruáció, vérzészavar, köztes vérzés, többször fennálló vizelési inger, húgyúti fertőzés, emlőfeszülés, de akadályozhatja a petevezetők működését, az embrió beágyazódását (ismétlődő korai vetélések) és a terhesség lefolyásában is panaszokat okozhat. Kialakulásában valószínűsíthetően nagy szerepe van az ösztrogén hormonoknak. Sok esetben elegendő félévente ellenőrizni a daganatot. Panaszok jelentkezésekor alkalmazható gyógyszeres kezelés, vagy eltávolítható laparoszkópos műtét keretein belül. Amennyiben túl nagyra nő, és a tünetek is egyre erőteljesebbek, a méheltávolítás (hysterectomia) a bevett eljárás.

Hívjon minket +36305454159 / kérjen visszahívást / foglaljon időpontot online


Nőgyógyászati vizsgálat

A nőgyógyászati vizsgálat egy „kacsa” nevű eszköz segítségével történik a nőgyógyászati magánrendeléseken, amivel a nőgyógyász látótérbe hozhatja a méhszájat, illetve mintát vehet a méhnyak területéről rákszűrés céljából. Az eredmény értékelésére a Papanicolau-skála használható, amelynek 5 szintjét különböztetjük meg: P1-P2 eredményt kapunk egészséges esetben, míg a P4-P5 már daganatos elváltozásra utal. A köztük lévő P3 érték azt jelenti, a minta gyanús, kóros folyamat jelenlétére mutat rá, így minden esetben további vizsgálatokat igényel, amelyek szintén elvégezhetőek egy nőgyógyászati magánrendelésen. Ezért ma már a pontosabb diagnózis érdekében a Bethesda-rendszer szerinti értékeket kell figyelembe venni. Ha a P3 mellett LSIL eredmény szerepel, azt jelenti, kis mértékben vannak jelen kóros sejtek, amit okozhat például gyulladás. Ilyenkor már szükséges bizonyos kezelés, illetve meg kell ismételni a vizsgálatot, valamint HPV-szűrésre is szükséges sort keríteni. Ha a P3 mellett HSIL szerepel, magasabb fokú hámelváltozást jelez, és ha magas kockázatú HPV fertőzés igazolódik, műtéti beavatkozás (conisatio) válik indokolttá. Szerencsés esetben, ha a citológiai vizsgálat és a HPV-szűrés is negatív eredményt ad, az egyén az elkövetkező évben „védettnek” tekinthető méhnyakrák szempontjából. Az éves szűrés során, amelyet nőgyógyászati magánrendelésünkön elvégzünk, kolposzkópos vizsgálat is történik a finom rendellenességek felismerésére, amivel többnyire kiszűrhetők a miómák, ciszták, a petefészek és a kismedence gyulladása is. A hüvelyi ultrahang vizsgálat még pontosabb képet adhat a különböző betegségekről. Fontos, hogy az évenkénti szűrésen megtörténjen az emlő és a hónalji nyirokcsomók áttapintása is. Magyarországon 45-65 év között kétévente kötelező a mammográfiás emlőrák szűrés.

Hívjon minket +36305454159 / kérjen visszahívást / foglaljon időpontot online


Endometriózis

Az endometriózis az az állapot, amikor a méhnyálkahártya (endometrium) a méhen kívülre kerül. A méhnyálkahártya szerepe az, hogy a menstruációs ciklus alatt a hormonok hatására megvastagodik (felkészül a terhességre) majd ha a terhesség nem következik be, vérzéssel kísérve leválik. Ugyanez a folyamat játszódik le akkor is, amikor a méhen kívülre került a méhnyálkahártya, de mivel a vér nem tud eltávozni, a szövetekben hegesedést, összenövést okoz, ami meddőséghez vezethet, illetve ciszták kialakulásának is oka lehet. Az endometriózis fájdalmas tünetekkel jár, főleg gyermektelen nőknél, ismeretlen okból alakul ki.

A fájdalom ciklus alatt, peteéréskor, közösüléskor, székeléskor, vizeléskor is megjelenhet és egyre fokozódik! A vérzés erősödhet a ciklus alatt és 2 ciklus között is. Az endometriózis ultrahang vizsgálattal, laparoszkópiával, szövettannal igazolható.

Hívjon minket +36305454159 / kérjen visszahívást / foglaljon időpontot online

« Vissza az előző oldalra

Online fizetés

Fizetés indítása
×
Kattintson a képen a kezelni kívánt területre! Kezelések férfiaknak Kezeléseink teljes listája
girl
Figyelem, az oldalon cookie-kat (sütiket) használunk. Bővebb információt az adatvédelmi nyilatkozatban találsz. Rendben