Nőgyógyászat

A nőgyógyászat a női nemi szervek problémáinak felismerésével és kezelésével foglalkozik. Évente javasolt nőgyógyászati szűrővizsgálaton részt venni, panaszok esetén pedig feltétlenül szakorvoshoz fordulni, mert az elhanyagolt gyulladásos, fertőző megbetegedések meddőséget okozhatnak, sőt a születendő magzatot is megbetegíthetik. 

Hívjon minket +36305454159 / kérjen visszahívást / foglaljon időpontot online

Bővebben

Az alábbi szolgáltatásokkal állunk a hölgyek, asszonyok rendelkezésére:

 • méhnyakrák, méhnyakrákszűrés (cytologia)
 • vírus (pl. HPV), baktérium, gomba (pl. Candida), parazita (pl. Chlamydia) okozta hüvelyi fertőzések kezelése,
 • mintavétel és mikrobiológiai vizsgálatok,
 • ultahang vizsgálat, amely képet ad a méh állapotáról: ciszta, (cysta) , mióma (myoma) jelenlétét kimutatja,
 • emlővizsgálat,
 • fogamzásgátlással kapcsolatos tanácsadás, spirál felhelyezés-levétel
 • klimax vizsgálata, kezelése,
 • nőgyógyászati akut panaszok kivizsgálása,
 • menstruációs problémák kezelése,
 • családtervezés, meddőségi és termékenységi vizsgálatok
  - Peteérés vizsgálat, tüszőmérés
  - Várandósgondozás

Hívjon minket +36305454159 / kérjen visszahívást / foglaljon időpontot online


A mióma a méh jóindulatú daganata, sejtburjánzása. A fogamzáskorú (fertilis) nők kb. 30-át érinti, az első menstruáció előtt és a változó korban nem jellemző. Bár a mióma az esetek többségében tünetmentes, panaszokat, sőt, meddőséget okozhat, továbbá akár dinnye nagyságúra is megnőhet. A mióma lehet a méh falában, a méh felszínén vagy a méhnyálkahártya alatt. A miómák helyzete, mérete és száma miatt az ultrahangvizsgálat, illetve ultrahang kontroll az éves rutin nőgyógyászati szűrés során kiemelten fontos.

A mióma okozta panaszok lehetnek görcsös, bő menstruáció, vérzészavar, köztes vérzés, alhasi görcsök, állandó vizelési inger, húgyúti fertőzés, emlőfeszülés, akadályozhatja a petevezetők működését, az embrió beágyazódását (ismétlődő korai vetélések) és a terhesség lefolyásában is panaszokat okozhat.

Kialakulásában valószínűleg az ösztrogén hormon a felelős.

Sok esetben elegendő félévente ellenőrizni a daganatot. Panaszok esetén alkalmazható gyógyszeres kezelés, vagy eltávolítható laparoszkópos műtét során. Amennyiben túl nagy, számos vagy jelentős panaszokat okoz, a méheltávolítás (hysterectomia) a bevett eljárás.


A nőgyógyászati vizsgálat egy „kacsa” nevű eszköz segítségével történik, amivel a nőgyógyász látótérbe hozhatja a méhszájat, illetve mintát vehet a méhnyak területéről rákszűrés céljából. Az eredmény értékelésére a Papanicolau-skála használható, amelynek 5 szintjét különböztetjük meg: P1-P2 eredményt kapunk egészséges esetben, míg a P4-P5 már daganatos elváltozásra utal. A köztük lévő P3 érték azt jelenti, a minta gyanús, kóros folyamat jelenlétére utal, így további vizsgálatokat igényel. Ezért ma már a pontosabb diagnózis érdekében a Bethesda-rendszer szerinti értékeket kell figyelembe venni. Ha a P3 mellett LSIL eredmény szerepel, azt jelenti, kis mértékben vannak jelen kóros sejtek, amit okozhat például gyulladás. Ilyenkor már szükséges kezelés, a vizsgálat ismétlése, valamint HPV-szűrés is. Ha a P3 mellett HSIL szerepel, magasabb fokú hámelváltozást jelez, és ha magas kockázatú HPV fertőzés igazolódik, műtéti beavatkozás (conisatio) válik szükségessé.  Szerencsés esetben, ha a citológiai vizsgálat és a HPV-szűrés is negatív eredményt ad, az egyén az elkövetkező évben „védettnek” tekinthető méhnyakrák szempontjából. 
Az éves szűrés során kolposzkópos vizsgálat is történik a finom rendellenességek felismerésére, amivel többnyire kiszűrhetők a miómák, ciszták, a petefészek és a kismedence gyulladása. A hüvelyi ultrahangvizsgálat még pontosabb képet adhat a különböző betegségekről. 
Fontos, hogy az évenkénti szűrésen megtörténjen az emlő és a hónalji nyirokcsomók áttapintása is. Magyarországon 45-65 év között kétévente kötelező a mammográfiás emlőrákszűrés.

 

« Vissza az előző oldalra

Online fizetés

Fizetés indítása
×
Kattintson a képen a kezelni kívánt területre! Kezelések férfiaknak Kezeléseink teljes listája
girl
Figyelem, az oldalon cookie-kat (sütiket) használunk. Bővebb információt az adatvédelmi nyilatkozatban találsz. Rendben