Lipogems őssejt kezelés

A különféle mozgásszervi betegségek a modern társadalom legalább 20%-át érintik; hazánkban az ízületi betegségben, gyulladásban vagy porckopásban szenvedők száma mintegy 2 millióra tehető. A mozgásszervi betegségek megnehezítik a munkavégzést, még az olyan egyszerű, hétköznapi dolgok is nehézséget és fájdalmat okoznak, mint a sétálás, lépcsőzés, guggolás.

A Lipogems egy olyan forradalmian új eljárás, melyet Olaszországban egy szájsebész orvos professzor fejlesztett ki, kifejezetten a fenti problémák megoldására. Többek között ortopédiai és esztétikai, nőgyógyászati és gasztroenterológiai területen is alkalmazható.

lipogems

A Lipogems kezelést ajánlunk az alábbi esetekben:

 • térd, csípő, váll, boka porckopásainak kezelésére, a protézis elkerülésére,  csont-és porcszövet rekonstrukció esetén,
 • ízületek és inak degeneratív elváltozásai, 
 • Enthesopathies (azaz teniszkönyök, golfkönyök és patellacsúcs szindróma),
 • adhaesiv capsulitis, ismertebb nevén befagyott váll szindróma.


Egyedülálló terápia: a páciens saját, őssejtet tartalmazó zsírsejtjeit ültetjük vissza. A Lipogems olyan technológia, mely során egy szövetállományt hozunk létre, ami biztosítja a sejtek aktiválását, a regeneratív hatások azonnali és széles spektrumú beindítását, mivel az őssejtek, pontosabban regeneratív sejtek képesek átalakulni a szervezet valamennyi sejtjévé. A Lipogems használatával nem csak őssejtet fecskendezünk a sérült területre, mert akkor a sejtek többsége elpusztulna, hanem őssejteket egyéb támogató sejtek és proteinek támogatásával, a szükségtelen sejttípusok eltávolításával, figyelembe véve a természetes és gyógyítási környezet összetettségét. 

Az eljárás során zsírszövetet szívunk le a páciens hasfalából, majd kb. 20 perc alatt a zárt, steril készülék segítségével minimális, enzim-mentes kezelést végzünk rajta és ugyanazon eljáráson belül visszajuttatjuk a kezelésre szoruló területbe, ízületbe. A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, ami után közvetlenül a páciens a saját lábán távozik otthonába. A beavatkozás után 1-2 órányi pihenés szükséges, a műtét után néhány napig a kezelt ízület tehermentesítése javasolt. Már az első napokban is fontos az ízület rendszeres átmozgatása, később tornáztatása. A műtét után kontroll szükséges, melyet a szakorvossal szükséges egyeztetni.

Előnyei:

 • helyi érzéstelenítésben végezhető, a kezelés után a páciens pár órán belül ha­zamehet
 • saját zsírszövet átültetés, nincs kilökődési kockázat,
 • pár napon belül érezhető a hatása és hosszú ideig tart,
 • bármely életkorban alkalmazható, időseknek különösen ajánlott,
 • extrém igénybevétel esetén, pl. élsportolóknál is alkalmazható,
 • könnyen hozzáférhető helyről szívjuk le a zsírsejteket,
 • zárt rendszerű, biztonságos eljárás,
 • csak ritka esetben, kis mértékben léphet fel duzzanat és véraláfutás,
 • ismételhető.

A kezelést minden esetben megelőzi egy konzultáció, ahol a szakorvosunknak a meglevő röntgen (a panaszt okozó ízület kétirányú rtg felvétele, csípőnél esetleg MR, vállnál UH is) lelelek bemutatása szükséges! 

A technológia 2010-es bevezetése óta több ezer beavatkozást végeztek világszerte problémamentesen. Az eddigi tapasztalatok szerint kimagasló eredmények érhetők el a tünetek enyhítésében, a fájdalom csökkenésében, és ennek következtében akár a protézis beültetés is elkerülhető, vagy időben több évre eltolható. A saját sejtek teljes beépülése kb. 3 hónap, az első kontroll a beavatkozás után 6 héttel történik, azonban az esetek döntő többségében már 3-4 hét múlva érezhető a panaszok csökkenése, javulása.

Árak:

 • konzultáció: 18.000 Ft
 • Lipogems 1 ízület esetén, helyi érzéstelenítésben 600 000 Ft, 2 ízület esetén, helyi érzéstelenítésben 650 000 Ft , 3 ízület esetén, helyi érzéstelenítésben 700 000 Ft, 4 vagy több ízület esetén 780 000 Ft

 • Bódítás műtéthez 60 000 Ft

 • Első kontroll műtét után díjmentes

 • Minden további kontroll 10 000 Ft

Telefonálok  06305454159 visszahívást-válasz emailt kérek

Mi ez az eljárás, mitől úttörő a többi regeneratív eljáráshoz képest?

Helyi érzéstelenítésben végzett ambuláns beavatkozás, ami után a páciens közvetlenül a saját lábán távozik. Az őssejtek képesek átalakulni a szervezet valamennyi sejtjévé. Az eddig alkalmazott módszerek nem tették lehetővé a sejtek ilyen nagy számban való elérését, vagy több hetes laboratóriumban történő sejttenyésztést igényeltek. Az eljáráshoz nem kell vágni, elég csak pár tűszúrás, így az egész művelet nem tart tovább 45-60 percnél. Kijelenthető, hogy a zsírszövet egy nagyon dinamikus és aktív biológiai szövet. Nem csak őssejteket, de a növekedési faktorokat, támogató sejteket, és gyógyító fehérjéket is tartalmaz. Ma már tudományos tényként kezelhető, hogy a zsírszövet is megfelelő arányban tartalmaz természetes regeneratív tulajdonságokkal rendelkező sejttípusokat. Ennek következtében, a zsírszövet pl. a csontvelőből származó hasonló tulajdonságú sejtek kinyerésének megfelelő alternatívája. Fiatalok esetében fontos tényező, hogy időt spórolnak meg, nem esnek ki a munkából, a sportolók lényegesen gyorsabban regenerálódnak és térhetnek vissza az edzéshez. Idősebb korban elkerülhetővé válik a protézis beültetése!

Kizáró okok:

- daganatos betegségek, véralvadásgátló szedése, túl nagy fokú kopás 

Milyen más területen alkalmazható a Lipogems? 
Esztétikai célú felhasználását tekintve is ígéretesek az eredmények, pl. arcfiatalítás, általános bőrállapot javítás, dekoltázs kezelés, saját zsírral való feltöltés estén.

« Vissza az előző oldalra

Online fizetés

Fizetés indítása
×
Kattintson a képen a kezelni kívánt területre! Kezelések férfiaknak Kezeléseink teljes listája
girl
Figyelem, az oldalon cookie-kat (sütiket) használunk. Bővebb információt az adatvédelmi nyilatkozatban találsz. Rendben