Bőrgyógyászati allergia teszt

borgyogyaszati-allergia-teszt

A bőrgyógyászati allergia vizsgálat, vagyis a bőrön végzett allergiatesztelések napjainkban egyre kiemeltebb szerepet kapnak, mert a modern környezetben fellelhető sokféle érzékenyítő anyag, egyre több emberben okoz allergiás tüneteket. Az allergia vizsgálata történhet vérből, valamint a környezeti anyagok a beteg bőrén való tesztelésével bőrgyógyászati allergia vizsgálata útján. A bőrre helyezett, különböző allergénekkel átitatott tapaszok, helyi tünetek jelentkezésével adnak információkat bőrgyógyász szakorvosaink számára (az ekcémának megfelelő bőrreakció). A bőrgyógyászati allergia vizsgálat előtt érdemes figyelembe venni néhány tanácsot.

A bőrgyógyászati allergia tesztsora

A vizsgálat során alapvetően a következő allergénekre jelentkező reakcióját elemzi a szakember: Neomycin sulphate,Thiomersal,Higany-II-chlorid,2-Mercaptobenzothiazole,Paraben mix,Primin, Benzocaine,4-tert-butinphenol-formaldehyd gyanta,Resocinol,Thiuram mix,Kálium dichromate,Clioquinol,Terpentine peroxide,Kolofonium,4-Phenylenediamine base,Quaternium 15,Perubalzsam,Sesquiterpenelactone,Nickel sulphate hexahydrate,Phenylbutazone,Ammoniated higany,Fragrance mix II,Propolisz,Kobalt (II) Chloride hexahydrate,N-isopropyl-N'-phenil-p-phenylenediamine (IPPD),Fakátrány mix,Lanolin alcohol,Formaldehyd,Propylene glycol,MCI/MI, Fragrance mix 8% II.,Bisphenol A epoxy gyanta,Budesonide.

Fogászati allergia

A Körúti Orvosi Centrumban lehetőség nyílik olyan bőrgyógyászati allergia vizsgálatra, amellyel csökkentheti a fogászati kezelések (implantáció, kezelések) során jelentkező túlérzékenységi tünetek kockázatát. A súlyos összegekbe kerülő implantátumok, nem várt reakciókat okozhatnak. A fogászati allergia tünetei változatosak lehetnek: legjellemzőbb a beavatkozás helyén kialakuló vizenyő, nyelvbizsergés, szájszárazság, szájnyálkahártya gyulladása, fekélyek, vérbőség, nyelvgyulladás, ajakgyulladás.

Azonban ha komolyabb beavatkozások előtt, vagy már tapasztalt fogászati tünetek után felkeres bennünket, akkor a bőrgyógyászati allergia Epicutan kiegészítő fogászati tesztsorának használatával szakorvosaink felhívhatják az ön és fogorvosa figyelmét a kerülendő anyagokra.

Jelentkezzen be szakorvosainkhoz, hogy az allergia vizsgálat után szóban és írásban is tájékoztathassák Önt milyen anyagokat érdemes kerülnie. A fogászati allergia vizsgálatával csökkentheti a komolyabb műtétek, protézisek allergiás következményeit, valamint az anyagi veszteségeket is!

« Vissza az előző oldalra

Online fizetés

Fizetés indítása
×
Kattintson a képen a kezelni kívánt területre! Kezelések férfiaknak Kezeléseink teljes listája
girl
Figyelem, az oldalon cookie-kat (sütiket) használunk. Bővebb információt az adatvédelmi nyilatkozatban találsz. Rendben